Skip to main content
Press Release

Field Fisher Waterhouse bouwt regulatory expertise

31/08/2012

Locations

Belgium

Fieldfisher bouwt regulatory expertise uit met team gespecialiseerd in energiesector

Fieldfisher bouwt regulatory expertise uit met team gespecialiseerd in energiesector

Field Fisher Waterhouse LLP maakt vandaag de aanwerving bekend van een regulatory team bestaande uit drie advocaten, met aan het hoofd partner David Haverbeke.

David, die gespecialiseerd is in de sectoren Energy & Utilities, vervoegt het kantoor in Brussel. Hij verlaat Lydian, waar hij aan het hoofd stond van de Energy praktijk. Advocaten Wouter Vandorpe en Cathy Suykens zullen hem vervoegen.

David en zijn team adviseren een internationaal en Belgisch cliëntenportfolio actief in de energiesector. Het team adviseert cliënten waaronder elektriciteits-, gas- en oliemaatschappijen met betrekking tot regulatory vragen, energiecontracten en -projecten, transportrechten en relevante wetgeving. Het team adviseert ook over projecten rond hernieuwbare energie, wind-, golf- en zonne-energie, en geeft strategisch advies rond het aanvragen en vernieuwen van vergunningen. Dit team is één van de weinige in België die hierin zijn gespecialiseerd.

David heeft een vooraanstaande reputatie in deze sector en heeft deelgenomen aan het opstellen van federale en gewestelijke regelgeving rond energie en aanverwante sectoren (water en afval). Hij behandelt ook handelsgeschillen, arbitrage en rechtszaken voor administratieve rechtbanken.

De sector Energy and Natural Resources is een belangrijk element van de focus van het kantoor op industrieën met een hoge graad van reglementering en sterk gedreven door IP en technologie. De expertise van David en zijn team in deze materie zal het aanbod van het kantoor versterken, zowel in Brussel als in de pan-Europese Energy & Natural Resources Group van het kantoor.

Deze aanwerving sluit nauw aan bij die van Mauzima Bhamji in de Competition & EU Regulatory Group in Londen. Mauzima, die ook gespecialiseerd is in de Energy & Natural Resources sector, was een Senior Legal Adviser bij Ofgem.

Eric Cusas, Managing Partner van het Brussels kantoor van Field Fisher Waterhouse LLP zegt: “Ik ben blij David, Wouter en Cathy te mogen verwelkomen in ons kantoor. Hun expertise in het adviseren van bedrijven in de energiesector is een belangrijke aanwinst voor onze kennis en ervaring binnen Europa in deze materie. Hun regulatory praktijk voegt een belangrijke specialiteit toe aan onze Public & Regulatory praktijk, die reeds goed aangeschreven staat".

Charles Whiddington, hoofd van de Competition & EU Regulatory Group van Field Fisher Waterhouse LLP voegt eraan toe: "David en zijn team hebben een excellente reputatie voor hun regulatory werk in de energiesector, en hun aanwerving, samen met andere zoals die van Mauzima Bhamji in Londen, versterkt de regulatory expertise die we kunnen aanbieden aan onze cliënten in deze sector." 

 

Sign up to our email digest

Click to subscribe or manage your email preferences.

SUBSCRIBE